HOE VENSTERS KUNNEN BESCHERMEN TEGEN UV-STRALEN?

Als het gaat om ramen, is het type glas dat u kiest een kritische overweging. Een van de belangrijkste factoren is ervoor te zorgen dat uw huis of bedrijf wordt beschermd tegen de schadelijke ultraviolette straling van de zon. Hier is een overzicht van wat UV-beschermde ramen voor u kunnen doen.

Glas met lage 

Low-E-ramen hebben een dunne, transparante coating op het glas die warmte effectief reflecteert en de hoeveelheid infrarood en ultraviolet licht dat door de ruiten komt tot een minimum beperkt. Hier zijn vier redenen waarom ramen met een laag E-rendement een waardevolle investering zijn voor uw huis of bedrijf.

Ze verminderen de UV-blootstelling. Standaard vensterglas laat wat UV-stralen door. Helaas zijn dit de stralen die verantwoordelijk zijn voor vroegtijdige huidveroudering en die u een verhoogd risico op huidkanker kunnen geven. Low-E-ramen voorkomen effectief dat de schadelijke stralen van de zon uw huis binnenkomen zonder natuurlijk licht te blokkeren. Ze beschermen uw meubels. UV-stralen zijn onzichtbaar voor het menselijk oog, maar ze kunnen de chemische bindingen in kleurstoffen afbreken, waardoor houten vloeren verkleuren en stoffen vervagen. Lage E-ramen kunnen ervoor zorgen dat uw meubels en andere woonaccessoires er langer als nieuw uitzien. Ze verlagen uw energierekening. Lage E-ramen zorgen voor extra isolatie door warmte in de winter terug naar uw huis te reflecteren en in de zomer te voorkomen dat deze uw huis binnenkomt. Dit kan u het hele jaar door energiebesparing opleveren. Ze minimaliseren schittering. Het zonlicht dat door standaardramen valt, kan overmatige verblinding veroorzaken, wat uw dagelijkse activiteiten kan verstoren en de vermoeide ogen kan vergroten. Lage E-ramen helpen schittering te verminderen en een meer ontspannende en productieve omgeving te creëren.

Ten slotte kan glas met een laag E-gehalte ook helpen condensatie en beslaan op uw ramen te verminderen en de luchtvochtigheid onder controle te houden. Daarnaast voert All-West Glass low-E glasramen met een laag argongas tussen de ruiten. In deze ramen wordt de lucht in de unit vervangen door argongas. Omdat deze stof zwaarder is dan lucht, zorgt het voor extra isolatie om een ​​zeer energiezuinig raam te creëren.

https://wingman-montage.nl